بررسی نقاط ضعف کوادکوپترهای DJI
دامزیک به عنوان نمایندگی رسمی پهپاد DJI قصد دارد تا در این مقاله تمامی نقاط ضعف کوادکوپترهای DJI را مورد بررسی قرار دهد. دی جی ای از سال 2015 با ساخت اولین نسخه از پهپادهای فانتوم فعالیت های خود را در این عرصه آغاز کرده و تا به امروز توانسته بیشترین سهام بازار را به خود اختصاص دهد. تولید کننده چینی که اخیرا توسط دونالد ترامپ به لیست سیاه اقتصاد آمریکا افزوده شد. اما با وجود اینکه هیچ شرکت آمریکایی و کشورهای متحد آن اجازه تبادل فناوری با این کمپانی را ندارند تا کنون نشانه ای حاکی بر اینکه تحریم های آمریکا بر این کمپانی تاثیر گذاشته باشند ظاهر نشده است.
کوادکوپترهای DJI به چند دسته تقسیم می شوند، پهپادهای مبتدی که بیشتر جنبه اسباب بازی دارند و در سال های ابتدایی ساخته شده اند و اخیرا هیچگونه بروزرسانی برای آنها صورت نگرفته، کوادکوپترهای حرفه ای که شامل مویک، فانتوم و حتی اینسپایر می شوند و پهپادهای صنعتی و فوق پیشرفته که در زمینه فیلم برداری سینمایی و یا حمل محموله های سنگین در صنعت و فیلم برداری به کار گرفته می شوند.
پس از یک آشنایی مختصر با پهپادهای شرکت DJI اکنون وقت آن رسیده تا نقاط ضعف این هواپیماهای بدون سرنشین را برای شما ارائه دهیم.
مهمترین نقاط ضعف یک کوادکوپتر کدامند؟
قبل از هر توضیحی بهتر است بدانید که نقاط ضعف اساسی یک کوادکوپتر کدامند؟ و این بستگی به خواسته شما از یک هلی شات دارد، به عنوان مثال کاربر نمی تواند توقع زیادی از یک پهپاد مبتدی و ارزان قیمت داشته باشد.
مهمترین ضعف یک کوادکوپتر می تواند دوام شارژی آن باشد. پرواز با پهپاد هیجان خاصی دارد و از این رو کاربران دوست دارند تا پروازهای بدون وقفه ای انجام دهند. بعد از این می توان به تعادل پرواز اشاره کرد که اجازه مانور بیشتر را به شما نمی دهد. در کل یک پهپاد خوب دارای زمان پرواز طولانی، محدوده پرواز بیشتر از 8 کیلومتر، ایمنی بالا، و در مورد کوادکوپترهای دوربین دار کیفیت ویدئویی و تصویری بی نظیر می باشد. در پایین ما به صورت گروهی به نقاط ضعف کوادکوپترهای DJI می پردازیم.
نقاط ضعف پهپادهای مویک یا DJI Mavic
محبوب ترین و پر فروش ترین کوادکوپترهای شرکت DJI پهپادهای مویک می باشند که با طراحی مخصوص و قابل حمل گزینه مناسبی برای فیلم برداری هنگام مسافرت و طبیعت گردی هستند. در پایین ما به صورت جداگانه به بررسی نقاط ضعف هر کدام از این پهپادها می پردازیم.
نقاط ضعف پهپاد DJI مویک 2 پرو و زوم
بی نقص ترین پهپاد DJI مویک 2 می باشد، پهپادهایی که دارای دوربین 20 مگاپیکسل و کیفیت ویدئویی 4K می باشند. مویک 2 پرو و زوم در سال 2018 معرفی شده اند و تا به امروز همچنان در مرحله تولید و فروش آن هم با نسخه های زیاد هستند. اکنون که ساعتهای بی شماری را صرف پرواز با دو مدل Zoom و Pro کرده ایم، درک خوبی از نقاط قوت و ضعف هر دو هواپیمای بدون سرنشین دارم. یکی دارای سنسور 1 اینچی و فناوری Hasselblad است. در حالی که دیگری اولین بزرگنمایی نوری را در یک هواپیمای بدون سرنشین تجاری ارائه می دهد. شاید شنیده باشید که Mavic 2 Pro برای عکاسان بهتر است در حالی که مویک 2 زوم برای فیلمبرداران بهتر است. داستان کمی پیچیده تر از آن است. هر دو پهپاد شایستگی های خود را دارند، اما به احتمال زیاد، مویک 2 پرو هواپیمای بدون سرنشین بهتری برای شما است.
تا قبل از ساخت مویک 2 پهپاد Mavic Pro پرچمدار خانواده مویک بود که با ورود پرندهای مویک 2 نتوانست رضایت مشتریان را جلب کند. مویک 2 زوم جانشین واضح Mavic Pro اصلی، محبوب ترین کوادکوپتر در دوران های گذشته است. Mavic 2 Zoom به دلیل مشخصات بهتر ، حالت های پرواز اضافی و دوربین چشمگیرتر (در تمام حالت های بزرگنمایی) از هر لحاظ بهتر از مویک پرو است.
مویک 2 پرو دارای سنسور بزرگتری نسبت به مویک 2 زوم می باشد که قابلیت تصویر برداری را برای آن ساده تر می کند. اما مویک 2 زوم به خاطر داشتن یک لنز زوم مناسب می تواند بزرگنمایی چند برابر را ارائه دهد.
اما نقاط ضعف مویک 2 پرو و زوم کدامند؟ ما در تمامی بررسی های خود که انجام داده ایم نتوانستیم عیب و ایراد بسیار مهمی از این هواپیمای بدون سرنشین در یابیم. البته می توان گفت اندکی گران قیمت است و شاید هر کسی توان خرید آن را نداشته باشد.
اما طبق نظر سنجی کاربران و سایت های تکنولوژی که Mavic 2 Pro را مورد بررسی قرار داده اند، ما متوجه شده ایم که بسیاری از حافظه داخلی کوادکوپتر و عدم پشتیبانی از فرمت DCI گلایه مند بودند. این هلی شات DJI با وجود تمامی امکانات خوبی که دارد ولی از حافظه داخلی 8 گیگابایت برخوردار است که نمی تواند رضایت بخش باشد.
نقاط ضعف کوادکوپتر DJI Mavic 2 Enterprise
کوادکوپتر مویک 2 اینترپرایز یکی دیگر از پهپادهای مویک DJI می باشد که کاربردهای خاصی دارد و در زمینه امداد و نجات می توان از آن استفاده کرد. دی جی آی تلاش بر این دارد تا حد امکان در تمامی عرصه ها وارد شود. به همین خاطر این پهپاد را به صورت ماژولار طراحی کرده تا بتوانید قطعاتی همچون اسپیکر، چراغ خطر و نورافکن بر روی آن نصب کنید و در هنگام شب یا تاریکی دید مناسبی نسبت به صحنه ها داشته باشید. این کوادکوپتر در دو مدل اصلی و دوآل عرضه می شود که تفاوت چندانی با هم ندارند.
مویک 2 اینترپرایز از نظر طراحی و ساختار ظاهری هیچ گونه تفاوتی با مویک 2 پرو ندارد، اما کاربردهای متفاوتی نسبت به هم خانواده های خود دارد. و از نظر دوربینی دارای یک سنسور کوچکتر نسبت به مویک 2 پرو می باشد که البته در کنار این سنسور یک سنسور حرارتی با قابلیت تصویر برداری حرارتی برای آن در نظر گرفته است.
اما امکانات و قابلیت های این هواپیمای بدون سرنشین به همین جا ختم نمی شود و در نسخه جدید این کوادکوپترها یعنی مویک 2 اینترپرایز ادونس که در تاریخ 20 دسامبر 2020 روانه بازار شده قابلیت های معتددی به کار گرفته شد. تا کاربران بتوانند ماجراجویی های خود را حرفه ای تر از گذشته پیگیری کنند. دوربین اصلی که برای این هلی شات در نظر گرفته از نوع 48 مگاپیکسل یعنی همان دوربین مویک ایر 2 می باشد. بیش از 30 دقیقه دوام شارژی آن با یک بار شارژ باتری می باشد و تا 200 گرم بار اضافی را می تواند حمل کند. اما در رابطه با نقاط ضعف کوادکوپتر مویک 2 اینترپرایز ادونس باید بگوییم که در هیچ کدام از سری پهپادهای مویک 2 نمی توان نقاط ضعف آن چنانی مشاهده کرد تنها در هزینه خرید آنها که اکثر افراد به خصوص کسانی که قصد خرید پهپاد برای فعالیت های تفریحی و سرگرمی را دارند قادر به پرداخت چنین هزینه ای نیستند.
نقاط ضعف پهپاد DJI مویک ایر
مویک ایر اصلی از جمله پهپادهای مبتدی می باشد که در سال 2018 به بازار آمده و میزان توانمندی های پهپادهای DJI را به مراحل پیچیده ای رسانده است. یعنی کنترل کوادکوپتر با اشاره دست که خود شروع بسیاری از تکنولوژی های به کار گرفته در پهپادهای مویک است. اما مویک ایر اصلی برخلاف قابلیت های خوبی که در ابتدا احساس می شدند نقاط ضعف فراوانی هم دارد که از جمله آنها می توان به کیفیت دوربین و زمان پرواز آن اشاره کرد. مویک ایر دارای سنسور تصویر برداری CMOS 1/2.3 اینچ می باشد که کیفیت تصویر 12 مگاپیکسل دارد و نتوانسته همانند مدل های امروزی رضایت مشتریان را به دست بیاورد. زمان پرواز این کوادکوپتر با یک باتری 2375 میلی آمپر 21 دقیقه با یک بار شارژ کامل می باشد. این کوادکوپتر همچنین قابلیت تشخیص موانع را به خوبی ندارد که ایمنی پرواز را به خطر می اندازد.
اما نسخه دوم پهپاد Mavic Air در سال 2020 به بازار آمده که بسیاری از اشکالات مویک ایر اصلی را بر طرف کرده است. مویک ایر 2 با تصاویر 48 مگاپیکسل و فیلم های 4K به بازار آمده که برای تصویر برداران و فیلم برداران حرفه ای بسیار ایده آل است. اما در حالی که 4 دقیقه بیشتر از مویک 2 پرو پرواز می کند و کیفیت عکس بهتری نسبت به آن دارد هنوز هم نتوانسته Mavic 2 Pro را مغلوب خود کند. این هلی شات هر چند اشکالاتی را بر طرف کرده اما باز هم نقاط ضعفی دارد که عبارتند از مواد زیر:
تعادل پرواز نمی تواند به خوبی پهپادهای مویک 2 باشد
چرخ دنده EV را از کنترلر حذف می کند
انتقال تصاویر خام به رایانه لوحی و تلفن هوشمند آسان نیست
نقاط ضعف کوادکوپتر DJI مویک پرو
مویک پرو اولین پرچمدار پهپادهای مویک می باشد که علی رغم ویژگی های خوبی که دارد، چند اشکال اساسی هم دارد که این هواپیمای مویک را از رقابت با هم خانواده های خود باز می دارد. دوربین مویک پرو فاقد فوکوس ثابت میباشد. برای تمرکز بر روی هر نقطه باید بر روی آن ضربه بزنید. زاویه دید دوربین 78.8 درجه می باشد که قابل مقایسه با دیگر پهپادها DJI نمی باشد. عملکرد دوربین در مکان های تاریک نظرات منفی دریافت کرده است. مویک پرو به خاطر اندازه پایین و قدرت موتوری نه چندان تعریفی که دارد در شرایط بادی عملکرد پایداری ارائه نمی دهد. این هلی شات در سه مدل عرضه می شود یعنی علاوه بر مدل استاندارد که برای شما معرفی کرده ایم، دو مدل دیگر یعنی مویک پرو آلپاین و پلاتینیوم وجود دارد که تفاوت چندانی با هم ندارند. یکی از بارزترین تفاوت های این محصولات در زمان پرواز آنها می باشد که مویک پرو پلاتینیوم حدود 31 دقیقه دوام شارژی دارد.
در مورد طراحی این پرنده ایرادهایی وجود دارد که ارتفاع پرنده از سطح زمین کافی نمی باشد. همچنین گیمبال سه محوره که برای آن در نظر گرفته بسیا محکم نیست و در بسیاری از مواقع دوربین لرزان می شود. زمان پرواز مویک پرو اجازه ثبت ویدئوهای طولانی را به شما نمی دهد. این کوادکوپتر دارای زمان پرواز 27 دقیقه در شرایط استاندارد می باشد.
نقاط ضعف پهپاد DJI مویک مینی
پهپادهای مویک مینی از مدل های مبتدی شرکت DJI می باشند که هر چند بار زیادی را بر دوش نمی کشند اما با قیمت مناسب و به صرفه مشتریان و علاقمندان خاص خود را دارند. بسیاری از کاربران روزانه خرید پهپادهای ارزان قیمت یا خرید مینی پهپاد را جستجو می کنند. مویک مینی از این دسته پهپادها می باشد که تقریبا در اواسط سال 2019 نسخه اصلی آن به بازار آمد. مویک مینی اصلی با دوربین 12 مگاپیکسل و 2.7K عرضه شد و حدود 30 دقیقه به صورت مداوم پرواز می کرد. از اتصال Wifi برای کنترل کوادکوپتر تا حداکثر محدوده 4 کیلومتر و همچنین دریافت نمایش زنده دوربین استفاده می کرد. این مشخصات را در ذهن داشته باشید تا در ادامه بقیه داستان را برای شما شرح دهم.
کمپانی دقیق یک سال بعد یعنی در تاریخ 7 نوامبر 2020 با عرضه نسخه دوم این کوادکوپتر تا حدودی اشکالات آن را برطرف کرده، اما نه به طور کامل!
نسخه دوم مویک مینی که نام تجاری Mavic را از دست داده و DJI Mini 2 گفته می شود، به دوربین 4K مجهز شده و تصاویر 12 مگاپیکسل به ثبت می رساند. زمان پرواز تغیر چندانی شامل نشده ولی برای کنترل پرنده از فناوری جدید OcuSync 2.0 استفاده کرده که تا محدوده 10 کیلومتر می توانید این پهپاد مویک را پرواز دهید. همچنین می توانید از همین محدوده فیلم ها و تصاویر را از دوربین دریافت کنید که ماجراجویی های شما را تکمیل می کند. مهمترین ویژگی پهپادهای مویک مینی طراحی جمع و جور با وزن کمتر از 249 گرم می باشد. همانطور که مشاهده می کنید DJI با عرضه مویک مینی 2 تعدادی از نقاط ضعف مویک مینی را برطرف کرده اما مواردی همچنان پابرجا هستند که عبارتند از موارد زیر:
مویک مینی اصلی و نسخه دوم همچنان قابلیت تشخیص موانع را ندارند، بنابراین سطوح ایمنی برای این هلی شات ضعیف می باشد که احتمال کرش و متحمل شدن هزینه های سنگین را افزایش می دهد.
مویک مینی همچنین فاقد سیستم تعقیب سوژه می باشد. در این صورت برای ردیابی موضوع مورد دلخواه خود باید به صورت دستی اقدام کنید.
مویک مینی 2 در بسیاری از موارد عملکرد قابل قبولی از خود ارائه نمی دهد. برای دوربین هیچ پروفایل رنگی وجود ندارد، تصاویر و فیلم های HDR را شامل نمی شود، فاقد فیلم های هایپرلپس و اسلوموشن می باشد. مویک مینی 2 هر چند دارای مقاومت در برابر باد سطح 5 می باشد ولی در شرایط بادی نمی توان مطمئن پرواز کرد چرا که وزن پایینی دارد.
نقاط ضعف پهپاد DJI اسپارک
کوادکوپتر اسپارک محصول سال 2018 کمپانی DJI می باشد که در ابتدا آوازه خاصی میان محصولات DJI داشته ولی با عرضه مویک 2 پرو و سری فانتوم 4 استقبال از این کوادکوپتر دوربین دار و مبتدی کاهش یافته و رفته رفته کمتر سراغ آن را گرفته اند.
DJI Spark هر چند به صورت غیر تاشو ساخته شده ولی بسیار کوچک می باشد. کوادکوپتر اسپارک با توجه به قیمتی که دارد نمی توان هیچ نقطه ضعفی برای آن در نظر گرفت. ولی در مقایسه با سایر پهپادهای مویک دارای نقاط ضعفی همچون زمان پرواز پایین، محدوده پرواز و کیفیت دوربین امیدوار کننده نیست. قابلیت تشخیص موانع را ندارد و امکان ردیابی سوژه را هم ندارد.
نقاط ضعف پهپادهای DJI فانتوم 4 پرو
پهپادهای فانتوم 4 پرو شاید به خاطر اندازه بزرگتری که نسبت به پرنده های مویک دارند، گزینه مناسبی برای طبیعت گردی و مسافرت نباشند، اما به دلیل محدوده پرواز طولانی و کیفیت بالای دوربین در بین بازرسان و عکاسان املاک و مستغلات محبوبیت بیشتری دارند. DJI پس از انتشار مویک 2 پرو تولید پهپادهای فانتوم 4 را متوقف کرده است. ولی درخواست های مشتریان باعث شده تا این کمپانی به صورت مجدد بروزرسانی و ساخت کوادکوپترهای Phantom 4 Pro را از سر بگیرد.
اولین نسخه از پهپادهای فانتوم در سال 2015 عرضه شده، یعنی شروع فعالیت های این تولید کننده چینی در عرصه ساخت هواپیماهای بدون سرنشین تجاری که در گذر زمان همچنان با همان شکل و همان رنگ پهپادهای فانتوم را عرضه می کند.
فانتوم 4 پرو یک دوربین 20 مگاپیکسل با سنسور 1 اینچی دارد که می تواند فیلم های 4K با بیت ریت 100 مگابیت بر ثانیه به ثبت برساند. این کوادکوپتر همچنین دارای حالت های پرواز هوشمند گسترده ای همچون حالت TapFly، حالت Active Track و سنسورهای تشخیص موانع می باشد. نسخه جدید این هلی شات فانتوم 4 پرو وی 2 می باشد که از پسوند Pro آن بر می آید که ویژگی های جدیدی نسبت به نسخه قبلی در بر می گیرد. اما نقاط ضعف این کوادکوپترها عبارتند از موارد زیر:
فانتوم 4 پرو وی 2 به صورت ثابت ساخته شده یعنی بازوهای غیر تاشو دارد و همچنین پس از پرواز باید ملخ های آن را خارج کنید تا بتوانید در یک فضای مناسب آن را حمل کنید. نقشه ها فقط در صورت بارگیری مجدد از طریق Wifi قابل مشاهده هستند. نرم افزار مدیریت پرواز از کندی ها و خرابی های گاه به گاه رنج می برد. علاوه بر این قیمت در نظر گرفته برای آن سنگین می باشد. کنترلر پهپادهای فانتوم 4 پرو فاقد صفحه نمایش می باشد و برای تماشای فیلم ها و تصاویر دریافتی باید از یک نمایشگر خارجی یا تلفن هوشمند خود استفاده کنید. یکی دیگر از مشکلات اساسی فانتوم 4 پرو وی 2 وزن آن می باشد که حدود 1300 گرم وزن کلی آن می باشد. هر چند طراحی غیر تاشوی این کوادکوپتر حمل آن را مشکل می کند، وزن اضافی آن بر این مشکل می افزاید.
شما این مقاله را از فروشگاه دامزیک نمایندگی کوادکوپتر DJI در ایران مطالعه کرده اید. امیدوارم که مورد قبول شما واقع شده باشد.